ب ـ جلب اعتماد همسر - اخلاق خانواده نسخه متنی

اینجــــا یک کتابخانه دیجیتالی است

با بیش از 100000 منبع الکترونیکی رایگان به زبان فارسی ، عربی و انگلیسی

اخلاق خانواده - نسخه متنی

مرکز تحقیقات اسلامی سپاه

| نمايش فراداده ، افزودن یک نقد و بررسی
افزودن به کتابخانه شخصی
ارسال به دوستان
جستجو در متن کتاب
بیشتر
تنظیمات قلم

فونت

اندازه قلم

+ - پیش فرض

حالت نمایش

روز نیمروز شب
جستجو در لغت نامه
بیشتر
توضیحات
افزودن یادداشت جدید

(عَفُّوا عَنْ نِساءِ النّاسِ تَعُفَّ نِساؤُكُمْ)(191) از زنان مردم چشم بپوشيد تا همسرانتان عفيف بمانند.

ب ـ جلب اعتماد همسر

اعـتـمـاد بـه هـمـسـر يكى از ضروريات زندگى خانوادگى است و بدون آن نمى توان زندگى خـوش و بـاصـفـايـى داشـت . عـفـت انسان موجب مى شود كه همسرش به پاكى و سلامت اخلاقى او اطـمـيـنان پيدا كند و با دلى خوش و خاطرى آسوده به انجام وظايف خانوادگى بپردازد، چرا كه مى داند، همواره عفت مانع آلودگى همسرش به زشتيهاست . حضرت على (ع ) فرمود:

(اَلْعَفافُ يَصُونُ النَّفْسَ وَ يُنَزِّهُها عَنِ الدَّنايا)(192) عفت ، انسان را حفظ مى كند و او را از پستيها نگه مى دارد.

انـسـان غـيـر عـفـيـف ، هـمـواره نـگـرانـى و بـى اعـتـمـادى هـمـسـرش را بـه دنبال دارد و اين خود،موجب ناراحتيها و مشكلات فراوان روحى و گسترش اختلافات خانوادگى مى شود.

ج ـ تحكيم پيوند خانوادگى

بـراى تـداوم مـحـبـّت و تـحـكيم پيوند خانوادگى بايد از عواملى كه موجب اختلافات در كانون گـرم خـانواده مى گردد، دورى گزيد. عدم رعايت عفت از سوى همسران پايه هاى محكم خانواده را لرزان مـى كـنـد و بـعـكـس ، بـر اثـر خـويـشـتـنـدارى و عفاف است كه محيط خانواده از اختلافات ويـرانـگـر و فـسـاد اخـلاقـى در امـان مـى مـانـد، چـرا كـه عـفـت ، بـزرگـتـريـن عامل حفظ انسان از غلتيدن به ورطه فساد و تباهى است . حضرت على (ع ) فرمود:

(ثَمَرَةُ الْعِفَّةِ الصِّيانَةُ)(193) نتيجه پاكدامنى ، خويشتندارى است .

انـسـان عـفيف ، بيش از حدّ لازم طلب نمى كند و در زندگى زناشويى به همسر خود قانع بوده ، در پى هوسرانى نمى رود. امير مؤ منان (ع ) فرمود:

(لَمْ يَتَحَلَّ بِالْعِفَّةِ مَنِ اشْتَهى ما لا يَجِدُ)(194) هر كس آنچه را نمى يابد بخواهد، به [زينت ] عفت آراسته نيست .

5 ـ درك همسر

زن و شـوهـر بـايـد بـراى دسـتـيـابـى بـه ارزشـهـا و اهـداف تـشـكـيل خانواده ، رفتارى محترمانه نسبت به يكديگر داشته ، تكاليف و حقوق همديگر را رعايت كنند و مقام و منزلت ، موقعيت خانوادگى ، شخصيّت اجتماعى و وضعيت كارى يكديگر را بخوبى درك نمايند.

درك هـمـسـر و انـتـظـار هـمـدلى و هـمـكـارى از او، تـوقّعى بجا و امرى طبيعى است و بدين وسيله بسيارى از نارساييها برطرف شده ، زندگى صفا و صميميت مى يابد.

نقش درك همسر در زندگى

سـعـادتِ زنـدگـى زنـاشـويـى ، بـراسـاس كـمـك و تـعـاون زن و مـرد شـكـل مـى گـيـرد؛ ريـشـه بـسـيارى از درگيريها، اختلافات ، جداييها و از هم پاشيدگى بنيان خـانـواده در عـدم درك هـمـسـر نـهـفـته است . هرگاه همسران همديگر را درك كنند و بدين گونه از مـشـكـلات و گـرفـتـاريـهاى يكديگر با خبر باشند و در صدد رفع آن برآيند، كانون خانواده گرم و با صفا خواهد بود.

بـى تـوجـّهـى بـه نـيازهاى همسر در محيط خانواده و اختصاص ندادن وقتى از شبانه روز براى هـمـدلى ، و هـمـدردى ، زنـدگـى را بـى روح و ملال آور مى كند. از اين رو، سفارش شده است كه شـوهـر اوقـات فراغت را در كنار همسر و فرزندان خود بگذراند تا با توجّه بيشتر به آنان و اهـتـمـام بـه امور خانواده ، تفاهم ، صفا و صميميت ، دوستى و مودّت را افزايش دهد. پيامبر اسلام (ص ) فرمود:

(جُلُوسُ الْمَرْءِ عِنْدَ عِيالِهِ اَحَبُّ اِلَى اللّهِ تَعالى مِنْ اِعْتكافٍ فى مَسْجِدى هذا)(195) بـودن مـرد در مـيـان خـانـواده اش ، در پـيـشـگـاه خـدا از اعتكاف در مسجد من (مسجدالنّبى ـ مدينه ) محبوبتر است .

/ 69