آشنایی با قاریان قرآن نسخه متنی

اینجــــا یک کتابخانه دیجیتالی است

با بیش از 100000 منبع الکترونیکی رایگان به زبان فارسی ، عربی و انگلیسی

آشنایی با قاریان قرآن - نسخه متنی

| نمايش فراداده ، افزودن یک نقد و بررسی
افزودن به کتابخانه شخصی
ارسال به دوستان
جستجو در متن کتاب
بیشتر
تنظیمات قلم

فونت

اندازه قلم

+ - پیش فرض

حالت نمایش

روز نیمروز شب
جستجو در لغت نامه
بیشتر
توضیحات
افزودن یادداشت جدید


محمد صديق منشاوى‏

استاد محمد صديق منشاوى كه از مفاخر قرّاء و مبتكر الحان گوناگون قرائتهاى قرآنى به شمار مى‏آيد، سال 1299 هجرى شمى در شهر منشاة مصر در خانواده‏اى مذهبى به دنيا آمد.
او با تشويق پدرش ـصديق منشاوىـ كه از قاريان مشهور عصر خود به شمار مى‏آمد و اولين آموزگار او بود، به آموزش معارف و علوم قرآنى و قرائت قرآن پرداخت.
وى در سالهاى اوليه زندگى‏اش با استعداد فوق العاده‏اى كه داشت، به سرعت به حفظ قرآن كريم موفق شد و از سن نه سالگى به بعد همه ساله در ماه مبارك رمضان برنامه قرائت قرآن برگزار مى‏نمود تا اين‏كه در ايام جوانى به عنوان قارى صاحب سبك در شهر و ديار خود مشهور گرديد.
سبك نو، تلاوت و صوت زيبا، لحن گرم و حزين، تلفظ صحيح و بيان قوى كلمات و نوآورى در لحن‏هاى گوناگون قرائت از خصوصيات بارز استاد منشاوى است.
استاد منشاوى سلوك زاهدانه‏اى را در زندگى خود پيش گرفته بود و انسان متقى و وارسته‏اى بود كه در هيچ تلاوتى بر اجر و پاداش آن سخنى نگفت. دوستان او نقل كرده‏اند پزشكان وى را از تلاوت قرآن بر حذر داشته بودند ولى او به خاطر زهد و علاقه‏اى كه به قرآن داشت، نپذيرفت و منجر به بيمارى حنجره او گرديد و بر اثر ابتلا به سرطان حنجره، سال 1348 ه.ق در قاهره ديده از جهان فرو بست و به شهيد القرّاء معروف شد.
محمد صديق منشاوى به تعداد كمى از كشورهاى جهان از جمله سوريه، كويت، و برخى كشورهاى حوزه خليج فارس مسافرت نمود و به تلاوت قرآن پرداخت.

شعبان عبدالعزيز صيّاد

استاد صياد از جمله قاريان بنام كشور مصر مى‏باشد. وى در كودكى موفق به حفظ كل قرآن گرديد و مدارج و طبقات قرآنى را با موفقيت پشت سر گذاشت و در عنفوان جوانى جهت قرائت قرآن به راديو مصر دعوت شد، وى از جمله قاريانى است كه به سبك خاص خود تلاوت مى‏كند و در اين زمينه صاحب سبك مى‏باشد.
استاد در قرائات سبعه تبحّر خاصى دارد، به خصوص قرائت حفص از عاصم و ورش از نافع كه در اين دو قرائت از اساتيد بنام خود اجازه قرائت دارد.
وى به كشورهاى مختلف دنيا سفر كرده است كه از آن جمله سفر به كشور جمهورى اسلامى ايران در سال 1370 ه.ش مى‏باشد.
ايشان به مناسبت سالگرد رحلت بنيانگذار جمهورى اسلامى، حضرت امام خمينى (ره)، به دعوت راديو قرآن به ايران آمد و در شهرهاى تهران، مشهد، قم، اصفهان و رشت، دل‏هاى مشتاقان به قرائت قرآن را لبريز از نور معرفت الهى نمود.
از استاد صياد تلاوت‏هاى مشهور بسيارى از جمله تلاوت سوره‏هاى فرقان، كهف، نجم، قمر، إسراء و آل عمران به جاى مانده است.

استاد احمد احمد نعينع‏

استاد احمد نعينع از معدود قرّائى است كه هم در زمينه علم قرائت و هم كسب درجات علمى دانشگاهى موفق بوده است. وى به دليل اخذ دكتراى پزشكى در ميان مردم به «قارى طبيب» معروف است.
از جمله تلاوت‏هاى وى سوره يوسف در يكى از مساجد شهر قاهره است.
استاد نعينع در قرائت از شيوه استاد بنام عصر خويش، مصطفى اسماعيل پيروى مى‏كند و همواره ياد و نام وى را در ذهن‏ها زنده مى‏كند.
ايشان به اكثر كشورهاى عربى و اروپايى مسافرت نموده است.

محمد محمود الطبلاوى‏

استاد محمد محمود طبلاوى، شيخ المقارئ مصر، سال 1314 هجرى شمسى در شهر «نيت عقبه» استان جيزه مصر به دنيا آمد. او با تشويق پدرش به قرآن روى آورد و در نه سالگى قرآن را حفظ كرد و از آن پس نزد استاد «غنيم زحوى» قرائت را فرا گرفت به گونه‏اى كه در يازده سالگى قرآن را با احكام و قواعد قرائت از حفظ مى‏خواند.
وى در سيزده سالگى به آموزشگاه قرائت دانشگاه الأزهر مصر راه يافت و پس از شش سال تحصيل، موفق به دريافت اجازه قرائت حفص، گواهى‏نامه عالى و گواهى‏نامه تخصصى علم قرائت شد.
استاد طبلاوى در شانزده سالگى تلاوت قرآن را در سطح كشور مصر آغاز كرد و به همراه اساتيد بزرگى همچون: مصطفى اسماعيل، ابوالعينين شعيشع، عبدالفتّاح شعشاعى و على حزيّن در مجالس و محافل گوناگون قرائت مى‏كرد.
ايشان در سال 1349 در حالى‏كه 35 سال داشتند وارد راديو قاهره شد. و پس از مصطفى اسماعيل به عنوان قارى مسجد جامع الأزهر انتخاب شد و اكنون نايب رئيس قرّاء و عضو عالى مجلس اساتيد قرائت است.
استاد هم‏اكنون هر هفته يك بار قرآن را از حفظ ختم مى‏كند، هر روز دو ساعت و نيم، پنج جزء قرآن را مرور مى‏كند ولى مايل نيست قرآن را بر اساس موسيقى ياد بگيرد، چون معتقد است قرآن داراى نغمه مخصوص خود است و نغمه خود قرآن مطابق با فطرت انسان است.
وى تاكنون به كشورهاى زيادى از جمله جمهورى اسلامى ايران، آلمان، انگليس، ژاپن، كره، فرانسه، ايتاليا، تونس و ليبى مسافرت كرده و به قرائت قرآن پرداخته است.
از معروف‏ترين قرائت‏هاى ايشان، قرائت سوره‏هاى اعراف، مؤمن، زمر، حجر، و بقره مى‏باشد.

استاد شحّات محمد أنور

استاد شحّات محمد أنور سال 1329 هجرى شمسى در روستاى كفر الوزير از استان دكحليّه مصر به دنيا آمد، و به دليل فوت پدرش در سه ماهگى دايى او شيخ حلمى محمد مصطفى تربيت وى را به عهده گرفت و قرآن را به او آموزش داد.
استاد از سه سالگى حفظ قرآن را شروع كرد و تا نه سالگى حافظ كل قرآن شد و پس از آن به مدت سه سال نزد «استاد شيخ على فرارجى» و «استاد حسين منصور» علم تجويد را فرا گرفت.
از دوازده سالگى قرائت قرآن كريم را در مجالس آغاز كرد و پس از ورود به مدارس علميه قرائت، با اساتيدى همچون: «محمد رفعت»، «مصطفى اسماعيل»، «محمود على البنّا» و «ابوالعينين شعيشع» آشنا شد.
در 27 سالگى وارد راديو مصر شد و به قرائت قرآن پرداخت و بعد از مدتى با پيشنهاد استاد عبدالباسط به عضويّت هيئت رئيسه انجمن قرّاء مصر در آمد.
استاد شحّات محمد أنور تا كنون به كشورهايى مانند جمهورى اسلامى ايران، نيجريه، قطر و مالديو سفر كرده و به قرائت قرآن پرداخته است.
از معروف‏ترين تلاوت‏هاى ايشان، تلاوت سوره‏هاى قصص، نساء و احزاب مى‏باشد.

استاد أبوالعينين شعيشع‏

استاد أبوالعينين شعيشع سال 1343 هجرى قمرى مطابق با 1301 هجرى شمسى در منطقه مصر عليا متولد شد، مراحل اوليه قرائت را زير نظر اقوام خود فرا گرفت و سپس در كنار اساتيد فن قرائت به تكميل اين علم پرداخت.
استاد در خاندانى از قاريان قرآن كريم متولد شد و پرورش يافته است، و استاد عبدالفتاح شعشاعى عموى ايشان و استاد عبدالباسط خواهرزاده ايشان است.
وى سال 1360 قمرى در سن هفده سالگى براى اولين بار در راديو مصر به تلاوت قرآن پرداخت. ايشان هنگام تلاوت قرآن، مفهوم آيات را توأم با لحنى دل‏نشين به شنونده اِلقا مى‏كند و تنها قارى عصر خويش است كه به روش استاد محمد رفعت تلاوت مى‏كند.
استاد شعيشع در قرائت تسلّطى فوق العاده دارد، به انواع قرائات سبعه و عشره چيرگى دارد و اغلب قرائت خود را به طريق روايت حفص از عاصم تلاوت مى‏كند.
ايشان تا كنون در كشورهايى مانند: ايران، فرانسه، انگليس، امارات متحده، سوريه، كويت، لبنان، عراق و عربستان به تلاوت قرآن پرداخته است.
از مهم‏ترين مسافرت‏هاى استاد ابوالعينين شعيشع، مسافرت به كاظمين همراه استاد عبدالباسط و استاد شعشاعى در سال 1320 هجرى شمى و همچنين به مسجد الأقصى در سال 1337 هجرى شمسى مى‏باشد.
معروف‏ترين تلاوت‏هاى ايشان، تلاوت سوره‏هاى هود، يوسف، نجم، قمر و آل‏عمران است.

راغب مصطفى غلوش‏

استاد راغب مصطفى غلوش سال 1317 هجرى شمسى در روستاى «برما» از شهر «طنطا»ى مصر ديده به جهان گشود.
او با تشويق پدرش ـكه از قاريان ممتاز بودـ در كودكى با قرآن آشنا شد. قرائت و حفظ قرآن كريم را نزد شيخ عبدالغنى شرقاوى آغاز كرد و سپس نزد شيخ ابراهيم طبهيلى ادامه داد و در سنين نوجوانى قرآن را حفظ كرد. او براى تكميل دوره قرائت به مؤسسه احمدى طنطاو رفت و از استاد ابراهيم سلّام بهره برد.
از سن شانزده سالگى در محافل گوناگون به روايت ورش از نافع به تلاوت پرداخت و در 24 سالگى رسماً قرائت قرآن را در راديو مصر آغاز كرد. ايشان ابتدا قرآن را به تقليد از سبك مصطفى اسماعيل تلاوت مى‏كرد ولى بعد سبك خاصى را براى خود برگزيد.
استاد غلوش تا كنون به كشورهايى مانند جمهورى اسلامى ايران، آمريكا، فرانسه، كانادا و انگليس مسافرت كرده است.
از معروف‏ترين تلاوت‏هاى ايشان تلاوت سوره‏هاى الرحمن، حاقه، احزاب و نساء مى‏باشد.

محمود على البنّا

استاد محمود على البنّا سال 1926 ميلادى در «شراباس» از استان «منوفيه»ى مصر متولد شد. او با تشويق خانواده به فراگيرى قرآن روى آورد. مسجد احمدى شهر طنطاو، اولين مكانى بود كه استاد از آن‏جا يادگيرى قرآن را آغاز كرد.
پس از آن با سپرى كردن دوره مقدماتى به مدرسه دينى واقع در مركز استان منوفيه نقل مكان كرد و از محضر اساتيد بزرگ علم قرائت بهره برد. علوم، فنون و قواعد تلاوت و قرائت‏هاى مختلف را آموخت و با كمك استاد ابراهيم سلام كه از بزرگ‏ترين اساتيد شهر طنطاو بود، توانست در اين مسير به پيشرفت چشمگيرى نايل آيد، و وارد «الأزهر» شود و به تحصيل و سپس تدريس بپردازد.
همچنين وى توانست وارد راديوى قاهره شود و به تلاوت قرآن بپردازد. مسجد احمدى و مسجد امام حسين(ع)، از مكان‏هايى است كه استاد بارها در آن‏ها به تلاوت قرآن پرداخته است.
استاد محمود على البنّا پس از وفات شيخ محمود خليل حصرى به سمت شيخ القرّايى مصر منصوب گرديد و تا پايان عمر عهده‏دار اين منصب بود.
استاد به هنگام قرائت، مفاهيم بزرگ قرآن را با حزن و خشيت صوت خويش جلوه‏گر مى‏ساخت به گونه‏اى كه شنونده را محزون ساخته و به حالتى از خشيت الهى مى‏كشاند.
ايشان داراى فرزندان زيادى مى‏باشد كه يكى از آنان شيخ احمد البنّا قارى مشهور مصر مى‏باشد كه استماع تلاوت وى يادآور تلاوت محزون پدر فقيد اوست.
استاد محمود على البنّا در سال 1985 ميلادى پس از بازگشت از امارات متحده عربى به سبب بيمارى در قاهره درگذشت.

محمدرضا پورزرگرى‏

محمدرضا پورزرگرى سال 1349 در تهران متولد شد. ايشان در سال 1359 فراگيرى رآن را زير نظر استاد سيد محسن موسوى آغاز كرد و با قواعد تجويد، صوت و لحن آشنا شد و از آن پس به قرائت قرآن پرداخت، و در مسابقات مختلف قرائت قرآن شركت كرد و مقام‏هايى را نيز كسب كرد مثلاً رتبه اول مسابقات سراسرى كشور در سمنان، و رتبه اول مسابقات بين‏المللى تهران در سال 1373.
وى تا كنون براى تبليغات قرآنى به كشورهايى نظير ماداگاسكار، اتيوپى، هندوستان، آفريقاى جنوبى و بوسنى هرزه گوين سفر كرده است.

عباس امام جمعه‏

عباس امام جمعه سال 1345 در تهران به دنيا آمد و تحصيلات ابتدايى خود را در محله قنات آباد تهران آغاز كرد و در همان دوران نوجوانى با تشويق پدر و مادر خود به قرآن روى آورد. وى سپس در جلسات قرآنى شركت كرد و روخوانى قرآن را نزد استاد مولايى فرا گرفت و به دليل داشتن استعداد و جدّيت و پشتكار علم قرائت را نيز آموخت.
وى در مسابقات مختلف قرائت قرآن شركت كرده و مقام‏هايى را به دست آورده است مثلاً رتبه اول مسابقات بين المللى مالزى سال 1368 و رتبه دوم مسابقات بين المللى عربستان سعودى سال 1370.
او همچنين با اهداف قرآنى به كشورهاى مختلف مانند عربستان، سوريه، لبنان، انگلستان، چين، و مالزى سفر كرده است.
امام جمعه هم اكنون دانشجوى رشته الهيات و معارف اسلامى است و در شوراى عالى قرآن صدا و سيما ـكه زير نظر مقام رهبرى استـ نيز خدمت مى‏كند.

جواد فروغى‏

جواد فروغى سال 1358 در شهر مقدس مشهد ديده به جهان گشود.
وى در دو سالگى با حفظ سوره حمد و اخلاص كار قرآن را شروع كرد و از سه سالگى با قرائت قرآن آشنا شد. اساتيد وى حاج حسين علمى، و حاج سيد مرتضى سادات فاطمى بوده‏اند.
سبك وى در قرائت قرآن تقليدى است، و از راه گوش دادن نوار قارى و تكرار آن (گاهى تا 50 بار) به فراگيرى سبك، نغمه و آهنگ قارى مى‏پرداخته است. از سه سالگى تا يازده سالگى به روش عبدالباسط قرائت كرده و طى دو سال بعد از آن، سبك‏هاى ديگرى همانند شحّات محمد انور و متولّى عبدالعال را فرا مى‏گيرد.
جواد فروغى از آن‏جا مشهور شد كه قرآن را به سبك قارى مشهور جهان، عبدالباسط قرائت كرد و با صداى بچه‏گانه و دل‏پذيرى كه داشت شنونده را به وجد مى‏آورد.
ايشان تاكنون علاوه بر شهرهاى ايران به كشورهايى مانند مالزى، سوريه، عربستان، سنگاپور، تركمنستان و انگلستان سفر كرده و به قرائت قرآن پرداخته است.

عبدالباسط محمد عبدالصمد

استاد عبدالباسط محمد عبدالصمد سال 1307 هجرى شمسى در شهر «ارمنت» از توابع استان قنا و اقع در جنوب مصر به دنيا آمد.
او در نوجوانى روخوانى قرآن را فراگرفت و در سن ده سالگى موفق به حفظ كامل قرآن كريم شد. در سن دوازده سالگى در مسابقات قرآن رتبه عالى را به دست آورد و تا چهارده سالگى قرائتهاى دهگانه را نيز آموخت و در شانزده سالگى قارى ممتاز مصر شناخته مى‏شد.
ايشان از تلاوت استاد رفعت از طريق راديو بهره‏مند شد و استاد ديگر او شيخ محمد سليم حماده بود كه تجويد و علم قرائت را به او آموخت.
سال 1328 هجرى شمسى در سن 21 سالگى اجازه تلاوت قرآن در راديوى مصر را كسب كرد و پس از محمود خليل الحصرى، مقام شيخ القرّايى را حائز شد.
وى اگر چه از اساتيدى مانند مصطفى اسماعيل، شعشاعى و رفعت تأثير پذيرفته است ولى داراى سبك خاصى است و قرآن را به شيوه‏هاى جذّاب قرائت مى‏كند به گونه‏اى كه عدّه زيادى تا كنون از صداى گرم و دلنشين او مسلمان شده‏اند.
تلاوتهاى مشهور او، سوره‏هاى حشر، تكوير، حج، بلد، و يوسف است.
استاد به بعضى از كشورهاى عربى و مسلمان و بيشتر كشورهاى جهان مانند لبنان، عراق، عربستان، آمريكا، آفريقا، پاكستان، هندوستان، مالزى، اندونزى، برمه مسافرت كرده است.
در سال 1330 هجرى شمسى همراه اساتيدى مثل ابوالعينين شعيشع، عبدالفتاح شعشاعى و ابراهيم شعشاعى به عراق مسافرت كرد و سوره حشر و تكوير را در صحن مطهّر كاظمين تلاوت كرد.
او روز نهم آذر 1367 در سن شصت سالگى در قاهره چشم از جهان فرو بست.

مصطفى اسماعيل‏

استاد مصطفى اسماعيل در شهر طنطاو از كشور مصر متولد شد. از همان كودكى عشق و علاقه شديدى به قرائت قرآن داشت و زير نظر استاد سيد البدوى قرآن را فرا گرفت و سپس به همراه محمود خليل الحصرى در مؤسسه احمدى طنطاو نزد استاد ابراهيم سلام علم قرائت را آموخت.
او در اوّلين سفر به شهر قاهره، استاد محمد رفعت را ملاقات كرد، و نزد ايشان به تلاوت قرآن پرداخت و استاد، وى را تحسين كرد، و آينده‏اى درخشان را به او نويد داد.
مصطفى اسماعيل به تمام قرائت‏هاى هفتگانه تسلط داشت اما بيشتر به قرائت ورش تلاوت مى‏كرد، قرائت ايشان شيوه‏اى برجسته است كه در آن هم‏زمان با تلاوت، مفاهيم عميق قرآنى نيز به مخاطب اِلقا مى‏شود. هم‏چنين او به تمامى مقامات و الحان قرآنى، مهارت داشت به گونه‏اى كه اهل فن او را يگانه مقرى قرآن مى‏دانند.
استاد به تركيه، سوريه، عربستان و پاريس سفر كرده و در مساجدى همچون مسجد الحرام، مسجد الأقصى مسجد الحسين قاهره و مسجد بزرگ پاريس به تلاوت قرآن پرداخته است.
استاد مصطفى اسماعيل در سال 1356 هجرى شمسى در قاهره درگذشت.

سيد متولى عبدالعال‏

سيد متولى عبدالعال در خانواده‏اى متعهد و صوفى در مصر متولد شد. مادرش به خاطر علاقه به صوفيه نام او را سيد ـكه نام سيد احمد البدوى بودـ گذاشت. پدرش متولى نام داشت.
او از كودكى به مكتب رفت و در عين خردسالى سه جزء قرآن را حفظ كرد. در دوران نوجوانى علم قرائت و تجويد را آموخت و به مجالس مختلف قرآنى راه يافت و به تلاوت پرداخت.
وى از هفت سالگى حفظ قرآن را شروع كرد و پس از پنج سال حافظ كل قرآن شد.
او در آغاز از استاد عبدالباسط و مصطفى اسماعيل تقليد مى‏كرد و با تسلط به قرائت‏هاى گونان، سبك خاصى را آغاز نمود. استاد متولى عبدالعال معتقد است بهترين زمان براى قرائت قرآن و تمرين صوت، بعد از نماز صبح و قبل از طلوع آفتاب است كه قارى بايد الحان را با احساس قلبى و منطبق بر معانى و مفاهيم آيات قرآن كريم پياده كند تا در جان و قلب مستمع نفوذ كند و صرف دانستن موسيقى به جهت زيبا ساختن صوت هيچ فايده‏اى نخواهد داشت.
ايشان در سال 1370 به همراه استاد شحّات محمد انور به جمهورى اسلامى ايران سفر كرد و ضمن داورى در هشتمين دوره مسابقات بين المللى حفظ و قرائت قرآن، در شهرهاى مختلف مانند قم، تهران، يزد و كرمان به تلاوت پرداخت.

مجيد جعفرى تبار

حجة الاسلام والمسلمين استاد مجيد جعفرى تبار در سال 1340 هجرى شمسى در شهر مقدس قم در خانواده‏اى روحانى چشم به جهان گشود و از همان خردسالى تحت تربيت پدر بزرگوارشان مرحوم آيت الله حاج شيخ محمود جعفرى تبار خواندن قرآن را آموختند.
ايشان قرائت و تحقيق مصطلح قرآنى را از سن 10 سالگى آغاز نموده و انس و ممارست زياد با آيات و كتب تفسيرى باعث شد تا بتواند كل قرآن كريم را با 20 روايت ـ14 روايت مشهور و 6 روايت غير مشهور ـحفظ نمايد.
استاد جعفرى‏تبار در زمينه تفسير، علوم و معارف قرآنى، صاحب آثار متعددى مى‏باشند و همين احاطه به علوم قرآنى باعث گرديده تا سبك زيباى تلاوت ايشان مبتنى بر «تطابق لحن با معنى» استوار گردد و همين امر موجب گرديده تا شنونده در هنگام شنيدن تلاوت ايشان به درك عميق‏ترى از آيات الهى نايل گردد. تأثر شديد مستمعين در جلسه تلاوت آيات آخر سوره بقره كه در شب شهادت حضرت على(ع) ـمصادف با چهلمين شب درگذشت پدر استاد جعفرى تبار ـ اجرا شده تأييد كننده اين مطلب است. اين تلاوت و نيز تلاوت سوره توحيد كه به وجوه مختلف تلاوت شده است از زيباترين تلاوت‏هاى ايشان مى‏باشد.
ايشان در شهرهاى مختلف ايران به تلاوت پرداخته ولى عمدتاً جلسات تلاوت خود را در مسجد رفعت قم برگزار مى‏كند. جلسات مركزى فنون قرائت و معارف قرآنى در سال 1369 زير نظر ايشان تأسيس شد.

زندگى‏نامه محمّدجواد پناهى طوسى‏

محمّدجواد پناهى طوسى در سال 1344 شمسى در مشهد مقدس متولد شد. وى از هفت سالگى با تشويق پدرشان، شروع به تلاوت قرآن نمود و نخستين استاد ايشان مرحوم حاج جعفر ذكرگو بود و در حال حاضر داراى ليسانس علوم قرآن و حديث از دانشكده الهيّات مى‏باشد.
ايشان در مسابقات قرآنى بسيارى در داخل و خارج كشور شركت كرده كه در موارد زير، موفق به كسب رتبه اوّل شده است:
1. مسابقات دانش آموزى و دانشجويى كل كشور، سال 2
1357. مسابقات مقاطع سال چهارم دبيرستان‏هاى كشور، سال 3
1362. مسابقات جوانان هلال احمر كشور، سال 4
1363. مسابقات بسيج و نيروهاى مسلّح كشور، سال 5
1363. مسابقات كشورى سازمان حجّ و اوقاف، سال 6
1368. هفتمين دوره مسابقات بين المللى قرآن كريم در حسينيه ارشاد تهران، بين 48 كشور جهان، سال 7
1368. مسابقات جهانى سوريه، سال 1369
ايشان جهت نشر و اشاعه فرهنگ قرآنى، تا كنون يازده بار به بيت اللّه الحرام مشرّف شده و به كشورهاى سوريه (دو مرتبه)، پاكستان (دو مرتبه)، چين، لبنان، بنگلادش، امارات، بحرين، آفريقاى جنوبى، ايتاليا، اسپانيا، انگلستان، فرانسه، و بلژيك مسافرت كرده است.

زندگى‏نامه محمّد گندم نژاد طوسى‏

محمّد گندم نژاد طوسى، مشهور به سعيد طوسى در سال 1344 شمسى در مشهد مقدس متولد شد. وى از پنج سالگى شروع به آموختن قرآن كريم نمود. ابتدا در يكى از مكتب‏خانه‏هاى مشهد كه قرآن را به سبك هجى تدريس مى‏نمودند، به مدت يك سال شركت كرد و سپس در جلسات قرائت به طور مستمر حضور داشت.
ايشان از سال 1372 در مسابقات سازمان حجّ و اوقاف شركت كرد و تا سال 1377 حائز رتبه‏هاى مختلفى شد. در مسابقات بين المللى حفظ و قرائت قرآن كريم در سال 1372 در سوريه و در سال 1373 در عربستان سعودى به نمايندگى از جمهورى اسلامى ايران شركت داشت. سرانجام در سال 1377 در مسابقات بين المللى مالزى، در ميان سى كشور جهان، رتبه اول را به دست آورد.
ايشان جهت نشر و اشاعه فرهنگ قرآن كريم، نه بار به حج مشرف شده و به كشورهاى سريلانكا، چين، كويت، امارات، بنگلادش، پاكستان، آذربايجان شوروى و سوريه سفر نموده است.
I

/ 1